Hangi konular ilginizi çekiyor?:

Hangi meslek grubuna dahilsiniz?:

AKTÜEL

Blog yazıları ve söyleşiler

Prag’da Özel Bir Projede Ytong Ve Multıpor Çözümleri

Prag’da Özel Bir Projede Ytong Ve Multıpor Çözümleri

Yatırımcı YIT, Suomi Hloubetín projesinde inşaat konusundaki tecrübesi ve ürün özelliklerini göz önünde bulundurarak, Ytong ve Multipor ürünlerini kullanmayı tercih etmiş.
Mimarlar: LOXIA Stüdyo
Yatırımcı: YIT
Konumu: Çekya, Prag
Kategori: Konut
Alan: 9 Hektar
Proje Yılı: 2017-2022

Modern ve ekonomik yaşam için birçok proje hayata geçiren Finlandiyalı yatırımcı YIT, Prag’ın tanınmış Hloubetín semtinde dokuz hektarlık bir alana, on aşamada inşa edeceği Suomi Hloubetín isimli projeyi gerçekleştiriyor. 2022 yılında tamamlanması planlanan projenin hedefi her binanın kendi peyzajına sahip olduğu bir çevre yaratmak. Gelecek yıllarda bölgede yaşayacak olanlar çevreyi kendi fikirleri doğrultusunda geliştirme imkânına sahip olacaklar.

Suomi Hloubetín yerleşim alanının inşası için belirlenen bölge Rokytka Nehri’nin kenarında, Prag 9’un gelişmekte olan, dinamik bir bölümünde yer almakta. Bu bölgede yaşayacak kişiler için en cazip unsurun da nehrin civarı ve nehir yatağı boyunca uzanan doğa parkı olduğu düşünülüyor.

Projenin tasarımını LOXIA Stüdyo gerçekleştirmiş.

Mimarlık bizim tutkumuz diyen LOXIA, sadece Prag’da değil, Çek Cumhuriyeti’nin tamamında ve yurtdışında 25 yıldır proje üretmekte. LOXIA ekibi sadece mimarlardan oluşmuyor aynı zamanda bünyelerinde deneyimli mühendisler de bulunuyor. Dolayısıyla projelerinde ilk aşamadan itibaren tutarlı görüşmelerle, BIM çözümlerini de kapsayan tasarım çalışmalarıyla başarılı uygulamalar hayata geçiriyorlar.

Ofisin bu proje için yarattığı tasarım anlayışı, nehir-park-yerleşim üçlüsüne dayanıyor ve tasarım bu üçlüyü her açıdan vurgulamaya çalışıyor. Proje kapsamında; apartman daireleri, sosyal olanaklar (ana meydan, anaokulu, restoranlar, ticari alanlar), boş zaman faaliyetleri (bisiklet parkuru, çocuk oyun alanı, köpek parkı, halka açık bahçeler, açık hava amfi tiyatrosu) ayrıca uygun ulaşım ve Rokytka üzerinde yeni bir köprü inşa edilmesi gibi teknik altyapı olanakları da yer alıyor.

Evlerin mimari tasarımı; belirgin, düz çizgiler üzerine kurulu ve beyaz ağırlıklı, doğal tonlarda yapılmış. Bu proje Finlandiyalı bir yatırımcıya ait olduğundan, İskandinav mimarisi ilham kaynağı olarak sadece evlerin görünümüne değil aynı zamanda peyzaj ve kamusal alanların tasarımına da yansıtılmış.

Proje, ismini Fin şehirlerinden alan 10 aşamada hayata geçiriliyor. Bu 10 aşama tamamlandığında ise bölgeye 900 modern daire kazandırılmış olacak. İlk üç aşama olan aşama olan Espoo, Turku ve Oulu tamamlanmış durumda diğer aşamalar olan Lahti, Salo, Porvoo, Pori, Vantaa ve Tampere’nin ise kademeli olarak 2022 yılına kadar tamamlanması planlanıyor.

Yatırımcı YIT, Suomi Hloubetín projesinde inşaat konusundaki tecrübesi ve ürün özelliklerini göz önünde bulundurarak, Ytong ve Multipor ürünlerini kullanmayı tercih etmiş. YIT’yi bu konuda ikna eden, Ytong ve Multipor ürünlerinin yüksek performans standartları, kullanım kolaylığı, güvenlik özellikleri olmuş. Garajların ve depoların ısı yalıtımındaysa Multipor marka ürünler kullanılmış.

Yayınlanma Tarihi: 8/28/2019


Bu konu hakkında daha fazla bilgi:

#Ürün #Yaşam
;