Hangi konular ilginizi çekiyor?:

Hangi meslek grubuna dahilsiniz?:

AKTÜEL

Blog yazıları ve söyleşiler

Ytong, Eğitimde Verimli ve Başarılı Çalışmalar Yürütüyor

Ytong, Eğitimde Verimli ve Başarılı Çalışmalar Yürütüyor

İKÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gamze Özkaptan Alptekin:

“ Ytong, Eğitimde Verimli ve Başarılı Çalışmalar Yürütüyor”

İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi (İKÜ) Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gamze Özkaptan Alptekin, “Bir konuyu okulda teorik ve uygulamalı olarak ne kadar anlatırsak anlatalım mimarlık, özünde yerinde uygulamaya dayalı bir meslek. Ytong da bu amaca ulaşmamızda en çok katkı sağlayan firmalardan birisi” diyor. Ytong olarak yakın ilişki kurduğumuz eğitim kurumlarından birisi de İKÜ Mimarlık Fakültesi... Ytong Akademi kapsamında uygulamalı eğitimler verdiğimiz, öğrencilerini fabrikamızda ağırladığımız İKÜ Mimarlık Fakültesi’nin Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gamze Özkaptan Alptekin’e bu ortak çalışmalarla ilgili görüşlerini sorduk. Mimarlık Fakültesi olarak öğrencilere teorik bilgilerin yanında uygulamaya ilişkin, uygulamada işlerine yarayacak bilgi ve deneyimi de olabildiğince kazandırmayı amaçladıklarını söyleyen Alptekin, bu kapsamda uzman firmalarla işbirliğinin önemine inandıklarını belirtiyor. “Bir konuyu okulda teorik ve uygulamalı olarak ne kadar anlatırsak anlatalım mimarlık, özünde yerinde uygulamaya dayalı bir meslek. Ytong da bu amaca ulaşmamızda en çok katkı sağlayan firmalardan birisi” diyen Alptekin, Ytong’un, üniversite- sanayi işbirliğinin eğitim boyutunda son derece verimli ve başarılı çalışmalar yürüttüğünü, ayrıca Ytong Akademi bünyesinde eğitime ciddi bir destek verildiğini vurguluyor.

Ytong, bütün olanaklarını seferber ediyor

Ytong’un farkının, eğitim çalışmalarına profesyonelce ve kurumsallaşmış bir yapıda destek vermesi olduğunu söyleyen Alptekin, “Ytong’un zaten Ytong Akademi çatısı altında bir eğitim programı var. Ytong, eğitim programımızdaki gereksinimimize göre malzeme ve ekipleriyle okulumuza gelerek uygulamalı eğitimler veriyor. Bunu da sosyal sorumluluk projesi olarak görüyor ve hiçbir karşılık gözetmiyor. Ne zaman talep edersek bütün olanaklarını seferber ediyor. Doğru uygulamaların öğrencilere gösterilmesinin yanında teorik bilgiler de öğrencilerin anlayabileceği şekilde sunuluyor. Bu da bence çok önemli bir konu. Çünkü bilgiyi öğrencinin seviyesine uygun hazırlamak ve sunmak bambaşka bir disiplin gerektiriyor. Ytong bu konuda ciddi bir emek harcamış. Ayrıca bu dersleri İngilizce de verebiliyorlar. Ytong’a güven duyduğumuzdan, Ytong Akademi çatısı altında verilen eğitimlerde, içeriği belirledikten sonra güvenle öğrencilerimize bu dersleri verdirebiliyoruz” diyor.

Fabrika ziyaretlerinden bizler de faydalanıyoruz

Ytong’un zaman zaman öğrencilere yönelik fabrika gezileri de düzenlediğini hatırlatan Alptekin, ziyaretlerle ilgili ise şu yorumlarda bulunuyor: “Tüm detayları düşünülen ve ziyaretçileri oldukça tatmin eden bu ziyaretlerden öğrenciler kadar öğretim görevlileri olarak bizler de çok faydalanıyoruz. Yapı malzemelerinin üretim süreçlerini yerinde görme fırsatı her zaman yakalanabilen bir fırsat değil. Ytong’un farklı fakültelerdeki seçmeli ders uygulamalarını da yakından takip ediyor ve çok önemsiyoruz. Fakültemizde de böyle bir dersi önümüzdeki dönemlerde eğitim planımıza dahil etmeyi düşünüyoruz”.

Ytong Akademi

Yayınlanma Tarihi: 2/24/2017


Bu konu hakkında daha fazla bilgi:

#Söyleşi
;