Proje Adı: 3S Firuze Konakları
Yapı Tipi: Konut Sitesi
Kullanılan Ürünler: Ytong Blok Lento Multipor Isı Yalıtım Levhası
Proje Yeri: İSTANBUL
Proje Yılı: 2018 - 2019
Yapımcı: 3S Kale Gayrimenkul
Mimar: Ergün Mimarlık ve Tamirci Mimarlık
3S Firuze Konakları
3S Firuze Konakları Projesi, Küçükçekmece Gölü’nün batısında kalan yamacın tepesinde İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsünün hemen sırtında yer alıyor.
Ergün Mimarlık imzası taşıyan, 3S Kale Gayrimenkul’ün hayata geçirdiği 3S Firuze Konakları Projesi, Küçükçekmece gölünün batısında kalan yamacın tepesinde İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsünün hemen sırtında yer alıyor. 8 kat yükseklikle sınırlandırılmış bir imara sahip olan arsada, temel tasarım motivasyonu, yapının merkezinde geniş, ferah ve canlı bir avlu oluşturmak, bu avluyu çevreleyen yapıyı da güneydoğuya ve Küçükçekmece Gölü’ne doğru açarak, hem avlunun, hem de yapının içerisindeki konutların güneşe ve manzaraya yönelimini sağlamak olmuş.
Avlu kendi içerisinde farklı kotlara oturan 3 platforma ayrılmakta. Birincisi konutlara erişimi çeşitli peyzaj öğeleriyle zenginleştirerek sağlayan zemin kat platformu. İkincisi, 1.bodrumda kısmen gömülü kısmen açığa çıkan, sosyal tesislerle hemzemin, açık havuz, spor ve eğlence faaliyetlerini örgütleyen alt platform. Diğeri ise tamamiyle Küçükçekmece Gölü’ne yönlenmiş, bahçenin seyir terası niteliğindeki geniş platform.
3 kenarı yol olan parselde, çevresel bloğun 3 cephesinin zemin ve asma katları sokak dükkanları olarak değerlendirilmiş. Konut kat planlarındaki dik açılı rasyonel hatlar, ticari katlarda farklı açılarda kırılarak sokakların yer yer meydanlaşmasına imkân vermektedir. Doğu tarafında kalan cephedeki mağazaların önünde geniş kamusal alanlar bırakılarak, bu bandın üniversite öğrencileri tarafından kullanılabileceği ön görülmüştür. 523 adet konut ve 45 mağaza bulunan 3S Firuze Konakları projesinin duvar çözümünde Ytong Blokları ve Lentoları kullanıldı. Otopark ve bodrum kat tavanlarının yalıtımı için ise Multipor Isı Yalıtım Levhası kullanıldı. Akıllı ev sistemiyle donatılan projede yaşamın Eylül 2018’de başlaması planlanıyor.