İnşaat sektöründe sürdürülebilir etki.
Ytong yapı malzemesi, bundan yüz yıl önce daha çevre sorunları tartışılmazken, ürün özellikleri, yapıda sağladığı fayda ve üretim yöntemi açısından çevreye duyarlı bir malzeme olarak ortaya çıktı. Ytong ürünleri, içerdiği doğal hammaddeler ve çevre dostu üretim teknolojisi ile tüm dünyada, çevreye karşı hassas ve bilinçle yaklaşan bir inşaat malzemesi olarak tanınıyor. Hem yeni inşa edilen binalarda hem de mevcut binaların yenilemesinde ısı yalıtımı yoluyla enerji verimliliği sağlıyor.
Hammadde kazanımından üretime, şantiyede işlenmesinden yapı ömrüne katkısına ve hatta yıkılan bir binanın tasfiyesine kadar tüm detaylar düşünülerek tasarlanan Ytong, inovatif bir ürün olarak yapılara değer katıyor. Sorumlu hammadde tüketimi ile kaynakları verimli kullanılıyor.
Bir yandan ürünlerimizin ısıl performansını geliştirerek enerjinin verimli kullanılmasına öncülük ederken, diğer yandan savunduğumuz çevre dostu bina konseptinin yaygınlaşması için örnek olmaya çalıştık.
Çevre koruma faaliyetlerine önem veriyor, birçok alanda öncü çalışmalar yürütüyoruz. 2011 yılında ürünlerimize çevre etiketi (EPD) alarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. EPD, bir ürünün çevre performansını ISO14025 standardına göre, tüm üretim aşamalarını içerecek şekilde değerlendirir. Hammaddelerin çıkartılmasından, malzemenin üretilmesi ve yapılarda kullanımına kadar bütün bilgileri içerir.
Yeni üretim tesislerimizi Yeşil Bina olarak inşa ederek “sürdürülebilir yapılaşma” konusundaki sorumluluk bilincimizi bir adım daha öteye taşıdık. 2015 yılında açılan Çatalca Fabrikamız BREEAM Good standartlarında inşa edilerek belgelendirildi. 2018 yılında üretime başlayan Dilovası fabrikamızın yeşil bina belgelendirme süreci devam ediyor.
İstanbul’da bulunan yönetim merkezi binamıza tasarım ve inşaat aşamasında birçok çevre ve insan dostu özellik entegre ederek LEED Gold sertifikası aldık.