Proje Adı: TSE Yalıtım Laboratuvarı
Yapı Tipi: AR-GE Binası
Kullanılan Ürünler: Ytong Blok
Proje Yeri: İSTANBUL
Proje Yılı: 2014
Yapımcı: Erme Insaat
TSE’NIN YALITIM LABORATUVARI
2014’ün son çeyreğinde faaliyete geçen TSE Yalıtım Laboratuvarı’nda her türlü yangın, akustik, ısı ve su yalıtım deneyleri yapılabiliyor. Kapsam açısından sadece Türkiye’nin değil, bölgenin de en büyük yalıtım laboratuvar kompleksi olma özelliği taşıyor.
TSE’nin son yıllarda gerçeklestirdiği en büyük yatırımlarından biri olan ve Istanbul Tuzla’da bulunan Yalıtım Laboratuvarı yaklasık 40 milyon TL’lik bir bütçeyle gerçekleştirildi.
Türkiye’de bu kadar spesifik bir alana yapılmış belki de en büyük yatırımlardan biri olan laboratuvarda sadece yapısal anlamdaki değil, ilgili tüm sektörlerdeki yalıtım malzemelerinin testleri gerçeklestirilebiliyor. Laboratuvarda birçok sektöre birden hizmet veren genislikte bir deney kapsamı mevcut. Türkiye’nin tam kapsamlı ilk akredite yalıtım kompleksi olan bu projeyle sektörün daha da canlanması, hızlı ve kaliteli Ar-Ge çalısmalarının yapılabilmesi, yurtdışına gönderilen yüksek maliyetli ve uzun süreli muayene ve deneylerin uygun fiyatlarla ve daha hızlı şekilde ülke içinde yapılabilir hale gelmesi, yalıtım ve yapı sektöründe faaliyet gösteren firmaların uluslararası geçerlilikte belge ve raporlara sahip olması ve bu raporların CE işaretlemesinde kolaylıkla kullanabilmesinin önü açıldı.
Bu önemli projenin bir özelligi de duvarlarının Ytong ile örülmesi. TSE Yalıtım Laboratuvarı’nın anahtar teslim yapımını üstlenen Erme Insaat’tan Uzman Insaat Mühendisi Galip Korel Kozanoglu, toplam 7500 metrekare insaat alanına sahip projede kullandıkları her malzemeye çok dikkat ettiklerini ifade ederek Ytong malzemelerinin kullanılmasıyla ilgili şunları söylüyor: "Ytong gazbetonu, mevcut duvar malzemeleri içinde ısı yalıtım gücü en yüksek olanlarından birisi oldugu için tercih ettik. Ytong kullanmak, duvarlarda tam anlamıyla ısı yalıtımı sağlamanın en pratik ve en ekonomik çözümü oluyor. Alternatif malzemelerle yapılmış duvarlarda, ilave malzemelere ihtiyaç duyuluyor ve doğal olarak masraflar artıyor. Ayrıca Ytong ile örülen duvarlarda ısı köprüleri de çok az oluyor. Milimetrik ölçülerde üretilen Ytong’un fire vermemesi, hızlı örülmesi de en büyük avantajlarından."